’t Hofje is een speciaal zaak in natuurvoeding en daar zijn wij trots op. Samen

met jullie, onze klanten en lezers, leveren wij een bijdrage aan het welzijn

van mens, dier, natuur en milieu. Wij ondersteunen de productie van onbespoten en natuurlijk voedsel en de boeren die zich daarmee hebben verbonden.

 

Als wij ons bewust zijn van de miljarden micro-organismen die in en om de aarde leven en hoe die van immens belang zijn voor onze eigen leven dan tonen wij ook respect aan onszelf. Wij staan niet los van de natuur en ons welzijn staat in direct verband met hoe wij met de aarde en met elkaar omgaan.

 

In de nieuwsmails zullen de micro-organismen dus een terugkomend thema zijn: bodem-bacteriën, schimmels en het microleven in ons lichaam.

 

Wij promoten vooral plantaardige producten, die zich onderscheiden door hun

specifieke, kenmerkende stoffen. Al naar gelang hun biotoop, leefomgeving, maken planten secondaire stoffen aan waarmee ze kunnen gedijen en overleven in soms barre omstandigheden. Het zijn juist deze stoffen die ook voor ons nuttig kunnen zijn.

 

Vandaar dat biodiversiteit zo essentieel is. Elk plantje ( en diertje ) vervult een

specifieke taak binnen het geheel. Ons lichaam herkent de plantaardige

stoffen, gebruikt ze voor de opbouw van nieuwe cellen en de afbraak van oude

cellen, voor reparatie en regeneratie.

Dit in tegendeel tot synthetisch geproduceerd namaak voedsel, chemische supplementen en producten waarvan de natuur nog maar ver te zoeken is, elementen losgerukt van het geheel … deze komen niet voor in de natuur, worden niet herkend door onze lichaamscellen en kunnen daardoor ons lichaam onnodig belasten.

 

Nutrition is, perhaps, our most intimate dance with the living ecosystem of this planet’

Sayer Ji, oprichter Greenmed

 

Hierboven een prachtig gezicht. Verse citroenen, gember en geelwortel zorgen voor een oergezonde waterkefir drank. Water kefir korrels zijn te koop in onze winkel of op bestelling.

Wij geven demonstraties en workshops hoe deze sprankelende frisdrank te bereiden.

 

 

Wist je dat de beste 'superfoods' ook uit de regio komen? Noten en zaden, boerenkool, aardbeien, frambozen en blauwe bessen,  zomer en winterkool, appelen en peren bevatten de juiste stoffen die wij nodig hebben als medebewoner van dit kleine stukje aarde.

 

Hieronder enkele voorbeelden van buffet diners die wij verzorgd hebben.  Kleur en vorm, liefde en plezier, maken koken tot een kunst!